Twelve Days of Christmas

«The Twelve Days of Christmas» er en engelsk kumulativ julesang oppregner en serie med stadig flere gaver gitt på hver av de tolv dagene av julen (de tolv dagene som utgjør julesesongen, begynnende med 1. juledag). Sangen, som ble utgitt i England i 1780 uten musikk som sang eller rim, antas å ha sin opprinnelse fra frankrike. Melodiene til innsamlede versjoner varierer.

Standardmelodien som nå er knyttet til den, er hentet fra et arrangement fra 1909 av en tradisjonell folkemelodi av den engelske komponisten Frederic Austin, som introduserte den velkjente forlengelsen av verset «five gold rings» (nå ofte «five golden rings»). Denne er ofte ikke inkludert i filmer og serier grunnet opphavsrettigheter.

Tekst/Lyrics Twelve Days of Christmas

On the twelfth day of Christmas,
my true love sent to me:
Twelve drummers drumming,
Eleven pipers piping,
Ten lords a-leaping,
Nine ladies dancing,
Eight maids a-milking,
Seven swans a-swimming,
Six geese a-laying,
Five golden rings,
Four calling birds,
Three French hens,
Two turtle doves,
And a partridge in a pear tree!