Jeg gikk meg over sjø og land

Julesangen «Jeg gikk meg over sjø og land» er en tradisjonell sanglek som ofte blir brukt på juletrefester. Leken er omtalt i bøkene Danmarks Sanglege frå 1931 og Bernt Støylens Norske barnerim og leker fra 1899.

Sangleken går som følgende: De som er med tar hverandre i hendene og danner en ring rundt juletreet. Alle synger så «Jeg gikk meg over sjø og land» Ved svaret i hver avsnitt vil samtlige fysisk gjøre handlingen som blir beskrevet.

Tekst/Lyrics Jeg gikk meg over sjø og land

Jeg gikk meg over sjø og land
Der møtte jeg en gammel mann
Han spurte så, han sagde så
Hvor hører du vel hjemme?
Jeg hører hjemme i klappeland
I klappeland, i klappeland
Og alle de som klappe kan
De hører hjemme i klappeland

Jeg gikk meg over sjø og land
Der møtte jeg en gammel mann
Han spurte så, han sagde så
Hvor hører du vel hjemme?
Jeg hører hjemme i trampeland
I trampeland, i trampeland
Og alle de som trampe kan
De hører hjemme i trampeland

Jeg gikk meg over sjø og land
Der møtte jeg en gammel mann
Han spurte så, han sagde så
Hvor hører du vel hjemme?
Jeg hører hjemme i hoppeland
I hoppeland, i hoppeland
Og alle de som hoppe kan
De hører hjemme i hoppeland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *