I Saw Mommy Kissing Santa Claus

«I Saw Mommy Kissing Santa Claus» er en amerikansk julesang. Både melodi og tekst ble laget av Tommie Connor. Den ble opprinnelig spilt inn på plate av barnestjernen Jimmy Boyd. Julesangen ble bestilt av Neiman Marcus til å promotere varemagasinets julekort. Det inneholdt en originalskisse av kunstneren Perry Barlow, som tegnet for The New Yorker i flere tiår.

Sangen beskriver en scene hvor et barn smøg seg ned fra soveværelset og så sin mor kysse julenissen.

Boyds plate ble forbudt av den romersk-katolske kirken i Boston da den ble utgitt på grunn av at den blandet kyssing med jul og bortså fra den kjensgjerningen at mistelteinen, som mange par kysser under, tradisjonelt henger i mange hjem i julehøytiden. Boyd som var 13 år gammel, ble fotografert da han møtte erkebiskopen for å forklare sangen. Etter møtet ble forbudet hevet.

Tekst/Lyrics I Saw Mommy Kissing Santa Claus

På grunn av opphavsbeskyttet materiale, kan vi dessverre ikke publisere teksten til denne sangen.