Happy Xmas (War is over)

«Happy Xmas (War Is Over)» er en sang av John Lennon/Plastic Ono Band, utgitt i 1971. Sangen er kun gitt ut som en single, og tilhørte ikke et album. Melodien er i stor grad inspirert av sangen «Skewball», en gammel sang om en veddeløpshest. Teksten «War is over – if you want it» hadde de selv brukt flere ganger under sine «bed-ins», og den hadde også dukket opp i sanger av blant annet The Doors. John Lennon kombinerte her julestemning med fredsaktivisme. Sangen ble i første omgang ingen større hit, men den fikk større suksess senere, og er blitt regnet som en etablert julesang.

John Lennon begynner med å ønske Kyoko og Julian god jul. Dette er sønnen Julian Lennon som John Lennon hadde med Cynthia Powell og datteren Kyoko Chan Cox, som Ono hadde med eksmannen Anthony Cox, og som Cox hadde rømt med tidligere samme år. Teksten er noe unøyaktig; det heter at «Så dette er julen, og hva har du gjort, nok et år er over, et nytt har akkurat begynt», noe som skjer tidligst åtte dager etter julaften.

Tekst/Lyrics Happy Xmas (war is over)

På grunn av opphavsbeskyttet materiale, kan vi dessverre ikke publisere teksten til denne sangen.